Polityka prywatności i stosowania Cookies

Postanowienia ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności stanowi dokument, w którym określono zasady przetwarzania zbieranych przez biletownica.pl danych oraz ich gromadzenia, dostępu a także sposobu przechowywania informacji wykorzystywanych na urządzeniach Odwiedzającego, stosowanych również za pomocą plików Cookies. Aby podczas wizyty na naszej stronie użytkownicy czuli się bezpiecznie, przy przetwarzaniu danych osobowych ściśle przestrzegamy postanowień ustawowych. Strona internetowa nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w pliku cookies. Agencja Reklamowa 220V przywiązuje szczególną wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających strone www. Gromadzone w dziennikach logów anonimowe dane są wykorzystywane wyłącznie do celów administrowania stroną. Dołożyliśmy wszelkich starań, aby w pełni przestrzegać nowych przepisów RODO i jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie co do prawidłowości naszych działań.

Dane osobowe przekazywane nam przez Ciebie w związku z wypełnieniem formularza kontaktowego są przetwarzane przez Agencja Reklamowa 220V, Otwock, ul. Karczewska 15A, Polska.

Mechanizm cookies

  • Strona biletownica.pl może używać plików cookies (tzw. „ciasteczek”).
  • Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  • Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest m.in. operator strony.
  • Pliki cookies wykorzystywane są tylko w celu tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości; oraz utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu).
  • Zawartość plików cookies nie pozwala na identyfikację użytkownika.
  • Za pomocą plików cookies nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe użytkowników strony www.
  • Do gromadzenia i analizy danych statystycznych możemy wykorzystywać usługę Google Analytics, która legitymuje się własną polityką prywatności.
  • W ramach strony stosowany są tylko "First party cookies" z domeny widocznej w pasku adresu. Jest to plik tymczasowy, który przechowywany jest w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).

 

Cel i wykorzystywanie danych

  • Anonimowe dane zbierane w ramach naszej strony internetowej służą do celów administracyjnych i statystycznych, a także do ochrony.
  • Dostęp do anonimowych danych posiada także firma Google Inc. - poprzez wykorzystywanie Google Fonts, Search Console oraz do celów statystycznych funkcjonalności Google Analytics.
  • Dane osobowe przekazywane przez użytkowników za pomocą formularzy elektronicznych przetwarzane są w sposób zgodny z przepisami powszechnie obowiązującego prawa, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.
  • Zbiory zgromadzonych przez stronę biletownica.pl danych osobowych podlegają właściwej ochronie, zgodnie z ww. przepisami oraz polityką bezpieczeństwa danych osobowych. Dostęp do ww. zbiorów posiadają jedynie upoważnione przez Uczelnię osoby oraz osoby uprawnione na mocy przepisów prawa.
  • Staramy się maksymalnie ograniczać okres przechowywania danych osobowych, które nie są już wykorzystywane.
  • W przypadku czytelnego dla nas zamknięcia rozmów z Państwa strony, dane zostaną usunięte  z odbiorczej skrzynki pocztowej przed upływem 60 dni.
  • Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  • Mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawo do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

 

Zakres gromadzonych danych

Państwa dane osobowe przetwarzane są przez Biletownica tylko celu udzielania odpowiedzi na Państwa zapytania kierowane przez formularz wyceny (węższy zakres) i formularz kontaktowy (szerszy zakres). Ich wypełnienie jest w pełni dobrowolne. Wśród informacji pozyskiwanych są tylko:

  • Imię i nazwisko
  • Adres e-mail

Formularze wykorzystują skrzynkę pocztową zlokalizowaną w serwisie Ogicom.pl.  Administratorem danych osobowych udostępnionych przez użytkownika w związku z korzystaniem z usługi poczty elektronicznej jest oprócz Agencja Reklamowa 220V również  H88 S.A. z siedzibą w Poznaniu, ul. Franklina Roosevelta 22, 60-829 Poznań. Nie gromadzimy danych w obrębie strony internetowej (CMS). Dane z formularzy są automatycznie i jednostronie przesyłane na pocztę elektroniczną.

 

Inne wykorzystanie danych i usuwanie danych:

Wszelkie dalsze przetwarzanie lub wykorzystywanie twoich danych osobowych będzie generalnie wykonywane tylko w zakresie dozwolonym na podstawie przepisów prawnych lub w przypadku, gdy wyraziłeś(aś) zgodę na przetwarzanie danych lub wykorzystanie danych. W przypadku dalszego przetwarzania w celach innych niż te, dla których dane zostały pierwotnie zebrane, poinformujemy Cię o tych innych usługach i przekażemy wszystkie inne istotne informacje przed dalszym przetwarzaniem. Agencja Reklamowa 220V nie udostępnia zgromadzonych danych osobowych, z wyjątkiem przypadków wyraźnie wskazanych przez prawo.

 

Bezpieczeństwo

  • Dokładamy wszelkich starań, aby chronić stronę przed nieuprawnionym dostępem osób trzecich. W tym celu stosowane są m.in. firewall, urządzenia zabezpieczające serwery, urządzenia szyfrujące oraz fizyczne środki bezpieczeństwa.
  • Domena korzysta także z bezpiecznego protokołu SSL/HTTPS.
  • Serwer strony należy do polskiej firmy H88 S.A. z siedzibą w Poznaniu
  • Strona może zawierać odnośniki do innych stron internetowych. Rekomendujemy, aby po przejściu na inne witryny, zapoznać się z obowiązującą tam polityką prywatności.

 

 Zmiana ustawień w przeglądarce

  • Użytkownicy Serwisów w każdej chwili mogą zmienić swoje ustawienia dotyczące plików cookies. Użytkownik może również całkowicie zablokować obsługę plików cookies.
  • Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Postanowienia końcowe

W związku z ciągłym rozwojem i postępem techniki zasady określone w niniejszym dokumencie mogą ulec zmianie. O zmianie tych zasad zostaniesz poinformowany z odpowiednim wyprzedzeniem, nie później niż na 7 dni przed ich wprowadzeniem, poprzez zamieszczenie nowej treści niniejszego dokumentu na stronie internetowej.